Január 30. és február 1. között Sugásfürdőn zaljott a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Gerar Kupa országos síverseny, melyet az idén a sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája és a Bodzafordulói Tanulók Háza szervezett. A verseny ideális körülmények között zajlott le. A három versenyszámban 14 megye 61 versenyzője mérte össze erejét az alpesi sízés nevű téli sportágban, amely a műlesikló, az óriás-műlesikló és a párhuzamos műlesikló versenyeket foglalta magába. A sportág „többszámos” versenyzői számára ún. kombinációs vagy szuper-kombinációs versenyt próbáltunk megrendezni egy olyan korosztálynak, amely belátásunk szerint hátrányban volt a nagyobb iskolástársaikkal szemben.

Ennek kiküszöbölésére a kisiskolás korosztáyt hívtuk versenyre ( 0-IV. osztályos diákokat). Az általános vélemény az volt a verseny végén, hogy nagyon ügyesek voltak ezen gyerekek, a fair play szellemében versenyeztek minden futamban.

Mindezek mellett a gyerekek csapatok szerint még részt vettek játékos csapatversenyeken, és péntek este egy fáklyás  hókígyózás szemtanúi lehettek a nézők. Gyerekszájjal mondva igazi hóbuli volt.

Meg szeretném említeni, hogy ez a verseny nem jöhetett volna létre a Megyei Tanfelügyelőség, az Oktatási Minisztérium, a Városi és Megyei Tanács, a Sportigazgatóság, a Tribel cég, az Alpin Sportegyesület, a helyi médiapartnerek és az Erdély tv  támogatása nélkül, akiknek segítségéért ez úton fejezzük ki köszönetünket.
Köszönjük a gyermekeknek a részvételt, a szülőknek a bizalmat és a tanároknak azt elkötelezettségüket, amellyel bátorították tanítványaikat.

Kategória: Ujdonsagok

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük