Pe un picior de plai, pe o gură de rai,  Clubul Copiilor Covasna a organizat în perioada 17-18 mai 2014  Festivalul Folcloric Izvoarele Covăsnene, spectacol inclus in CAEN al MEN.  Au coborât pe Valea Zânelor și ne-au prezentat 29 de dansuri populare de pe meleagurile României, de la Ianca, prin Brăila, Ploiesti, Craiova  și din zona Ciucului și nu numai.
La ediția a XV-a au urcat pe scena orașului Covasna aprope 500 de copii și ne-au prezentat dansuri populare, suite, am văzut porturi autentice de toate frumusețea, un adevărat spectacol folcloric.

Putem să spunem că tradiția, porturile, obiceiurile vor rămâne multe vreme în inima acestori dansatori în ciuda faptului că Europa vrea ca acesti copii să se modernizeze, să lasă trecutul, și să traiască o viață unde toată lumea se grăbește, uită trecutul, obiceiurile, folclorul. Dar am văzut azi pe scenă” Izvorași” de 4-5 anișori dornici să ducă mai departe dansurile pe care le-au învâțat de la străbuni.

 

A fost un spectacol folcloric cu foarte multe coregrafii autentice, copii mândri că pot să arată lumii folclorul zonei de unde au venit. Am fost martori unui spectacol de calitate datorită profesorilor de dans, a copiilor pentru că au petrecut ore bune pănă au învățat mișcările, probabil față de colegii lor, care au stat în fața calculatorului. Aplauzele spectatorilor si faptul că au învățat unii de la alții a meritat s-au bucurat ,  au dansat pe muzica altor formații, au aplaudat unii pe alții și la urmă au dansat o horă mare

Mulțumim organizatorilor, profesorilor coreografi, părinților pentru încrederea acordată, Primăriei Orașului Covasna , Centrului Cultural Orășenesc Covasna, MEN, I.Ș.J.Covasna, Palatului Copiilor Sf. Gheorghe, colegilor, spectatorilor pentru aplauze și nu în ultimul rând copiilor pentru spectacolul acordat.

« 1 de 2 »

 


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *